2018 Yılı IEEE Türkiye Bilim Ödülleri Sahiplerini Buldu!

2018 yılı IEEE Türkiye Bilim Ödülleri 11 Şubat 2019 tarihinde İstanbul Teknik Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törenle sahiplerine takdim edildi.

Açılış konuşmasını yapan IEEE Türkiye Başkanı Prof. Dr. Murat Uysal, IEEE üyesi bilim insanlarını teşvik ve takdir misyonu kapsamında geçen yıl başlattıkları Bilim Ödülleri programını geleneksel hale getirmeyi planladıklarını aktardı ve akademisyenlerin yaptıkları çalışmaları onurlandırmanın önemini vurguladı.

Açılış konuşmasının ardından dört kategoride ödüller dağıtıldı. Koç Üniversitesi’nden Prof. Dr. Murat Tekalp’e “Görüntü ve Video İşleme Alanında Yaptığı Öncü ve Çığır Açıcı Araştırma Çalışmaları” nedeniyle IEEE Türkiye Ömür Boyu Başarı Ödülü takdim edildi.

 

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Gözde B. Akar’a “IEEE Türkiye Şubesi’ne Şube Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Olarak Yaptığı Olağanüstü Büyük Katkılar” nedeni ile IEEE Türkiye Üstün Hizmet Ödülü takdim edildi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Araştırma Teşvik Ödülü kategorisinde İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Doç. Dr. Berk Canberk ve Dr. Öğr. Üyesi Onur Ferhanoğlu ödüle layık görüldü. Dr. Canberk, “Gelecek Nesil Haberleşme Ağları Alanında Yaptığı Katkılardan Dolayı”; Dr. Ferhanoğlu ise “Optik ve Mikro-Elektro-Mekanik Sistemler (MEMS) alanlarında yaptığı katkılardan dolayı bu ödüllere hak kazandılar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IEEE Türkiye Doktora Tezi Ödül sahipleri ise Sabancı Üniversitesi’nden Dr. Ercan Kalalı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nden Dr. Erhan Gündoğdu, Ege Üniversitesi’nden Dr. Faruk Ugranlı, Bilkent Üniversitesi’nden Dr. Mohammed Alser, Koç Üniversitesi’nden Dr. Murat Kuşçu ve Bilkent Üniversitesi’nden Dr. Sina Rezaei Aghdam oldu.

 

     

 

Etkinlik, törenin ardında yapılan kokteyl ile sona erdi.

 

Total
0
Shares