WIE ILS Jordan

Women In Engineering International Leadership Summit Jordan

IEEE WIE ILS is the Jordanian version of WIE ILC which will take place in 2018 in Amman. This summit is targeting young female engineers who are seeking knowledge and looking for raising women involvement in the industry of the engineering sector. The summit will focus on five tracks:

LEADERSHIP

TECHNOLOGY

ENTREPRENUERSHIP

INNOVATION

EMPOWERMENT

MEET US ON SEPTEMBER 29, 2018

Follow Us on Social Media!

IEEE WIE ILS

IEEE WIE International Leadership Summits were launched as a part of IEEE WIE’s portfolio of global initiatives that focus on Inspiration, Leadership, Empowerment and Entrepreneurship mid to senior women in technology. Summit provide opportunities for networking, mentorship, and collaboration
IEEE Women in Engineering (WIE) is one of the largest international professional organizations dedicated to promoting women engineers and scientists, and inspiring girls around the world to follow their academic interests in a career in engineering. The mission of IEEE WIE is to facilitate the recruitment and retention of women in technical disciplines globally.

SCHEDULE

SATURDAY 29th
SUNDAY 30th
8:00 AM – 9:00 AM
Registration

Lobby

60 Min

Opening & Introduction by ILS Chair

Auditorium

15 Min

Ms. Juhaina Juhani, IEEE WIE ILS

9:15 AM – 9:30 AM
Special Guest

Auditorium

15 Min

Dr. Abeer Dababneh, Center for Women’s Studies

9:30 AM – 9:45 AM
Live Music

Auditorium

15 Min

Yazan Salous

9:45 AM – 9:55 AM
Platinum Sponsor Speech

Auditorium

10 Min

Zain Jordan

9:55 AM – 10:20 AM
Keynote Speech: Make your career path from you struggles

Auditorium

25 Min

Eng. Sirin Hamsho, General Electric

10:20 AM – 10:30 AM
Pioneer Speech: From University to Labor Market .. Access to World

Auditorium

10 Min

Mr. Ayman Al-Laham, Pioneers Academy

10:30 AM – 11:30 AM
Coffee Break & Exhibitors

Lobby

60 Min

Al-Ameed Coffee

Workshop: Steps to Safeguard Your Product from Patent Theft

Gallery

120 Min

Innovation

Eng. Maha Quda, Ministry of Industry & Trade

11:30 AM – 1:30 PM
Workshop: Intrapreneurship

Hall A

120 Min

Entrepreneurship

Eng. Reem Foudeh, Microsoft

11:30 AM – 1:30 PM
Workshop: Digital Data Security

Library

120 Min

Technology

Ms. Omar Atabani, IT Security C&T

Short Talk: Defining Leadership, Arab Women Examples

Auditorium

45 Min

Leadership

Mrs. Mary Batayneh, Landmark Hotels

Ms. Valentina Qussisiya, Abd Al-Hamid Shoman Foundation

Mrs. Safa Al-Jayoussi, Save The Children International

Eng. Sirin Hamsho, General Electric

Presentation: Beat the cancer, the future of cancer medicine

Small Auditorium

60 Min

Technology

Dr. Alia Abukiwan, German Cancer Research Center

Presentation: Women in the Middle East, where are we headed

Small Auditorium

60 Min

Empowerment

Dr. Asmaa Khader, SIGI

1:30 PM – 3:00 PM
Lunch

Hangar RAS AL-EIN

90 Min

3:00 PM – 5:00 PM
Workshop: DIY Engineering

Library

120 Min

Innovation

Eng. Sanad Haddad, Techworks

Mr. Hashem Joucka, Techworks

3:00 PM – 5:00 PM
Workshop: Introduction to HRM

Hall A

120 Min

Leadership

Mohammad Azzouqa, Zain Jordan

3:00 PM – 5:00 PM
Workshop: Special Technology Workshop

Gallery

120 Min

Technology

Mr. Ala’ Shakhsir, Zain Jordan

Short Talk: Jordanian Women in STEM, Real Struggles and Achievements

Auditorium

45 Min

Empowerment

Dr. Soukaina Ryalat, University of Jordan

Eng. Huda Hussaini, JEA

Dr. Rana Dajani, Hashemite University

Short Talk: Entrepreneurship: Highlights and Challenges

Auditorium

45 Min

Entrepreneurship

Dr. Penelope Shihab, MONOJO BioTech

Eng. Hiba Awamleh, HashTat

Mrs. Doha AbdAlkhaleq, ESKADENIA Software

5:00 PM – 7:00 PM
Social Event

Jordan Museum

120 Min

8:00 AM – 9:00 AM
Registration

Lobby

60 Min

9:00 AM – 9:15 AM
Welcome

Auditorium

15 Min

Permanence of Motivation: How to Keep Up the Spirit

Auditorium

45 Min

Ms. Maha Amro

10:00 AM – 10:15 AM
Keynote Speech: Becoming The First Female Co-worker in a Male Dominated Field.

Auditorium

15 Min

Dr. Diala AlTarawneh, University of Jordan

10:15 AM – 10:30 AM
Keynote Speech: Smart Hybrid Materials

Auditorium

15 Min

Dr. Niveen Khashab, University of Science and Technology

10:30 AM – 11:30 AM
Coffee break & Exhibitors

Lobby

60 Min

Al-Ameed Coffee

Workshop: Art Therapy: Your Prescription for Less Stress and More Success

Library

120 Min

Leadership

Ms. Ola Khorchid, Maria Den Braven Center

11:30 AM – 1:30 PM
Workshop: Build big from your small ideas

Gallery

120 Min

Entrepreneurship

Ms. Rita Al-Shanti, OASIS500

Workshop: The Future of Green Power In Arab region

Hall A

120 Min

Technology

Eng. Ruba Al-Zoubi, Abd Al-Hamid Shoman Foundation

Presentation: Improve Refugees’ Life With Innovated Technologies

Small Auditorium

60 Min

Innovation

Mr. Sangho Yi, Mand.ro

Short Talk: Merging the Next Generation With STEM

Auditorium

45 Min

Empowerment

Eng. Afnan Al-Ali, Eureka Tech Academy

Mrs. Lama Sha’sha’, IRA

Mrs. Arwa Al-Attal, ZEDNI

Presentation: L’Oréal-UNESCO For Women in Science

Small Auditorium

60 Min

Leadership

Dr. Niveen Khashab, University of Science and Technology

1:30 PM – 3:00 PM
Lunch

Hangar RAS AL-EIN

90 Min

Challenge: Challenge About Team Building and Communication

Library

120 Min

Mr. Al-Mu’atasim AbuHamdi

Mr. Sinan Assaid

3:00 PM – 5:00 PM
Elevator Pitch: Presentation & Competition

Small Auditorium

120 Min

Ms. Dana Hasan

Presentation: IEEE Women In Engineering, Why and How to Join?

Auditorium

60 Min

Eng. Sarah AlRefai, IEEE WIE Jordan Section

Ms. Hzar Oqlah, IEEE Region8 WIE

Ms. Juhaina Juhani, IEEE WIE ILS

4:00 PM – 5:00 PM
Young Professional Meetup

Library

60 Min

Ms. Ala Abojaradeh

Eng. Ola Bierat

Ms. Sham Al-Bdour

Ms. Jana Al-Bdour

Ms. Aya AbuDouleh

Ms. Sabreen Al-Nadi

5:00 PM – 6:00 PM
Closing

Auditorium

60 Min

Sponsored By

Contact Us

Contact Information

Amman, Jordan